Algemene Informatie

Mijn vraag staat er niet bij.

Wij beantwoorden graag al uw vragen en zullen ons best doen om u zo goed mogelijk te informeren. Bel of e-mail ons gerust, of gebruik het onderstaande formulier.

Zijn er bezorgkosten?

Er zijn kosten voor het bezorgen en op lokatie brengen. Onze bezorgers zullen alle materialen naar de juiste plek brengen en klaarzetten voor de parketteurs. De kosten voor de bezorging hangen af van het gewicht en of de bezorgers trappen op moeten om het hout bij u op locatie te brengen.

Wanneer krijg ik mijn offerte?

Wij doen ons best om alle aanvragen tijdig te beantwoorden. Door grote drukte kan het soms enkele dagen duren voor wij een offerte zullen opsturen. Is er haast bij dan kunt u natuurlijk even bellen of e-mailen om dit aan te geven!

Hoe gaan wij te werk?

Balkan Wood kan uw vloer van begin tot eind verzorgen. Nadat u in de winkel bent geweest of via de website een aavraag heeft gedaan zullen wij u een offerte toesturen gebaseerd op de maten die wij van u hebben ontvangen. Als u interesse heeft zullen wij contact met u opnemen voor een afspraak voor inmeten van de woning. Hierna krijgt u een aangepaste offerte en kunnen wij verdere afspraken inplannen voor levering en het leggen van de vloer.

Hoe lang duurt het leggen?

De tijd die nodig is voor het leggen is afhankelijk van het soort parketvloer, de oppervlakte, de behandeling en de vorm van de ruimte. U kunt dit het beste direct aan ons vragen, dan maken wij een schatting voor u. De uiteindelijke tijd kan natuurlijk afwijken van de geschatte tijd!

Waar komt het hout vandaan?

Balkan Wood heeft verschillende leveranciers, in Nederland en in het buitenland. Zoals onze naam al aangeeft komt het grootste deel van ons hout uit de Balkan! De houtkap is streng gereguleerd en al ons hout is gekeurd door de FSC. Voor uniek en hoogwaardig eiken bent u bij ons aan het juiste adres!

Leveren en Leggen

Nadat het hout is geleverd zullen wij beginnen met het leggen van de vloer. De parketteurs zullen uw vloer naar uw wens leggen en behandelen. Wij leveren alle benodigde materialen (alles wordt benoemd in de offerte).

Zelf leggen?

Veel parketvloeren zijn goed zelf te leggen door iemand die handig is. Wij zullen u hierover eerlijk advies geven. Ook kunt u altijd contact met ons opnemen als u ergens een probleem mee heeft.

Legt u de vloer zelf dan heeft u natuurlijk geen garantie op het leggen! De garantie voor het hout blijft natuurlijk.

Door Balkan Wood laten leggen

Balkan Wood heeft vaste prijzen voor het leggen. Een kort overzicht van de prijzen:

  • Visgraat: €32
  • Stroken (verlijmd): €25
  • Stroken (zwevend) €20
  • Voorbehandeld €17
  • Laminaat €15
  • Voor specifieke wensen vraag naar de prijs!
Hoe werkt onze garantie?

Wij geven garantie op zowel het leggen als op het hout zelf.

Hoe ver van te voren moet ik plannen?

Het is optimaal als u een aantal weken van te voren aangeeft wanneer u wilt dat uw vloer wordt geplaatst. Wij kunnen dan een parketteur voor u inplannen.

Kleur kiezen

Wij adviseren u graag over welke kleur u bij uw (onbehandelde) vloer kunt kiezen. Onze parketteurs zijn zeer ervaren met het mengen en toepassen van verschillende olie of lak en zorgen ervoor dat u precies de kleur krijgt die u wilt!

 

Over Slavonisch Eiken

Het beste eikenhout.

Onze massieve eiken vloeren zijn afkomstig van de ‘Quercus Petraea(Wintereik), welke door heel Europa voorkomt. Balkan Wood importeert het exclusieve Slavonische Eikenhout.
Door de optimale groeiomstandigheden in de Slavonische Bossen groeien de bomen daar erg langzaam en gelijkmatig, wat resulteert in een zeer fijne poriën structuur en een egale tekening. Het is niet voor niets dat van de honderden soorten eiken op de wereld, het Slavonisch Eiken met kop en schouders boven andere soorten uitsteekt en in de branche bekend staat als de beste soort eiken op de wereld.

Sorteringen:

Wij sorteren onze massief eiken vloerdelen in drie verschillende sorteringen: Rustiek, Primus en Excellent (extra primus). Hieronder kunt u lezen wat deze sorteringen betekenen.

Rustiek:
Eiken Rustiek Kasteel vloer delen hebben een robuuste en stoere uitstraling en bevatten veel knoesten. Deze vloerdelen zijn afkomstig van de buitenste delen van de bomen (knoesten zijn immers de plekken waar de takken groeiden). Er zijn geen open knoesten, deze zijn allemaal dicht en/of gestopt. Alle massieve vloer delen zijn geschuurd en worden onbehandeld geleverd. Deze zijn in elke mogelijke kleur/afwerking te behandelen.

Kenmerken ‘Rustiek’ Slavonisch Eiken:

– Levendige tekening
– Knoesten komen vaker voor
– Grotere knoesten toegestaan
– Fijne poriën structuur

Primus:
Eiken Primus Kasteel vloer delen hebben een fijnere uitstraling, met maar weinig knoesten. Deze vloerdelen zijn gemaakt van de fijnere buitenste delen en delen van de binnenkant van de bomen. De (kleine) knoesten die kunnen voorkomen in deze sortering zijn uiteraard dicht. Alle massieve vloer delen zijn geschuurd en worden onbehandeld geleverd. Deze zijn in elke mogelijke kleur/afwerking te behandelen.

Kenmerken ‘Primus’ Slavonisch Eiken:
– Fijne tekening
– Enkele knoesten komen voor
– Kleine knoesten (tot 30mm toegestaan)
– Fijne poriën structuur

Excellent:
Eiken Excellent Kasteel vloer delen hebben een erg fijne tekening en er komen geen knoesten in voor. Deze vloerdelen zijn alleen afkomstig van het binnenste deel van de boom. Dit betekend dat er relatief weinig van de boom gebruikt kan worden voor de ‘Excellent’ sortering. Alle massieve vloer delen zijn geschuurd en worden onbehandeld geleverd. Deze zijn in elke mogelijke kleur/afwerking te behandelen.

Kenmerken ‘Excellent’ Slavonisch Eiken:
– Fijne tekening
– Geheel zonder knoesten
– Fijne poriën structuur