Balkan Wood
Balkan Wood

Eiken visgraat vloer Rotterdam


Eiken visgraat vloeren passen bij na genoeg elke woning en interieurstijl. Het patroon is erg populair en wordt vaak gekozen in woningen. Met de zogenoemde 'visgraat' patronen valt het snel op en raak je er snel gehecht aan.


Onze parketleggers zijn zeer ervaren en bekwame vakmannen, die niet zullen rusten voordat u 100% tevreden bent met uw eiken visgraat vloer.

Massief Eiken - Visgraat

Wat maakt eiken visgraat vloeren zo uniek?

Naast het feit dat een eiken visgraat vloer overal bij past, brengt het natuurlijk ook unieke voordelen met zich mee.

De naam zegt het al, de vloeren zijn al snel te herkennen aan het legpatroon dat bovendien prima gecombineerd kan worden met anderen houtsoorten.

Het legpatroon laat bovendien kleine kamers er groter uitzien. De patronen zie je als het ware als een V-vorm, en laat een kamer al snel opvallen. De visgraat vloeren zijn nog steeds populair en worden nog altijd vaak gekozen. 

Wat is het verschil tussen een eiken visgraat vloer en een Hongaarse Punt?

Vanuit het eerste oogpunt lijken beide vloeren enorm op elkaar. Toch zijn er wel degelijk verschillen te vinden. 

Zo zijn de Hongaarse punten in dunne rechthoekige vormen met scherpe uitlijningen. In tegenstelling tot de eiken visgraat vloeren, zijn deze juist minder scherp uitgelijnd, maar hangen de vormen met elkaar samen. 

Wat zijn de nadelen van eiken visgraat vloeren?

Natuurlijk heeft iedere vloer ook zijn nadelen. Zo zijn eiken visgraat vloeren lastig om zelf aan te leggen en dient u vaak een specialist in te schakelen die dit voor u kan uitvoeren.

De patronen zijn ingewikkeld en dienen zorgvuldig aangelegd te worden. Daarnaast is het ook belangrijk dat het ondervloer geschikt is om überhaupt er iets op aan te leggen. Laat u daarom eerst adviseren om een geschikte keuze te maken.

Lijkt het u interessant om een eiken visgraat vloer aan te leggen of wilt u meer informatie? Neem dan contact met ons op of bezoek één van onze showrooms.